Елена Йончева: Конфликтът в Близкия изток ще се реши със създаването на палестинска държава

  • 21 ноември 2023 13:13

  • 499
  • 4
Елена Йончева: Конфликтът в Близкия изток ще се реши със създаването на палестинска държава
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

На 7 октомври 2023 г., от гледна точка на израелците, това е най-голямото нападение срещу израелската държава и те го възприемат като втори Холокост. Това каза по Дарик Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в, европейски депутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Всичко по темата:
Войната между Израел и Хамас 1148

Според нея битката срещу “Хамас” не трябва да се превръща в акт на отмъщение, защото това няма да реши проблема. "Битката няма да е успешна, ако не се унищожат причините за тази идеология", категорична е Йончева.

Решението на проблема в Близкия изток тя вижда със създаването на палестинска държава. 

Ердоган нарече Израел "държава на терора"

“Когато бях в Израел, много политици казваха, че трябва да се създаде палестинска държава, да се инвестира в икономика и образование. Това е пътят, но на този дебат не му е дошло времето. В момента говорим за военните операции на Израел в Газа, виждаме какво се случва - огромно количество загинали жени и деца”, добави тя.

“Дебатът в Брюксел е за изпращане на хуманитарна помощ. Комисарят по разширяването се готви да има условия за втория транш от хуманитарна помощ - без европейски средства за тези, които поддържат “Хамас” и имат антисемитски виждания. По вътрешна информация 11 комисари от 27 смятат, че не може да се поставят такива допълнителни условия”, поясни още Йончева.

По думите ѝ нараства недоволството от начина, по който Израел води операцията в Газа. 

Йончева припомни, че Норвегия, Турция, Русия и Катар не приемат “Хамас” за терористична организация. Изводът ѝ е, че липсва общ подход както в рамките на ЕС, така и извън ЕС.  

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
499 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Жгг

2023.11.21 | 17:35

4
Връщай парите червена измет

2023.11.21 | 16:28

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex
Vvv

2023.11.21 | 17:34

3
Червена вещица В затвора всички комуняг
:--

2023.11.21 | 16:50

2
Този изкуфял Бабишкерник от кой канал изплува???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини