Продължават опитите за освобождаването на двамата български моряци

  • 21 ноември 2023 06:19

  • 814
  • 2
Продължават опитите за освобождаването на двамата български моряци
© Novini.bg/Canva
Слушай новината Слушай новината

Продължават опитите на властите за освобождаването на екипажа на отвлечения кораб „Galaxy Leader”. В понеделник официално стана ясно, че капитанът и първият му помощник са българи. Те са на 42 и 39-годишна възраст.

​​​​​Плавателният съд беше нападнат и задържан от йеменските бунтовници хуси. Корабът е тръгнал от Истанбул, а целта му е била Индия.

След като пресича Средиземно море и преминава през Суецкия канал, той е атакуван по средата на Червено море от бунтовниците. Нападателите са превзели кораба, след като са се спуснали на палубата от хеликоптер. Веднага след това радиовръзката прекъсва.

На свой ред и Съединените щати осъдиха остро отвличането на товарния кораб.

„Това е грубо нарушение на международното право. Настояваме за незабавното освобождаване на кораба и неговия екипаж и ще се консултираме със съюзниците си и партньорите от ООН относно следващите стъпки”, посочи говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
814 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.21 | 10:48

2
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex
Абе стига сте направили от мухата

2023.11.21 | 06:57

1
Слон, хусите още 1ия ден съобщиха че екипажа е добре и ще бъдат освободени.

Добави коментар

Водещи новини