МОСАД подготвя операция по ликвидирането на шефа на Хамас в Катар?

  • 20 ноември 2023 17:37

  • 1179
  • 1
МОСАД подготвя операция по ликвидирането на шефа на Хамас в Катар?
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Спекулации за евентуална операция на израелската разузнавателна служба МОСАД в Катар с цел ликвидирането на шефа на палестинската терористична групировка Хамас Исмаил Хания (на снимката) се появиха в Еврейската държава", това написа базираната в Израел медия мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2016

Повод за появата предположенията стана изказване на израелския военен министър Йоав Галант. Днес той на съвместна пресконференция с премиера на Израел Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и заяви: Високопоставените членове на Хамас са живи трупове, независимо от това дали те се намират в ивицата Газа (контролирания от радикалната арабска организацията палестински анклав на брега на Средиземно море) или извън нея.

"Аз лично не виждам никаква развика между терорист, въоръжен с автомат "Калашников", и терорист, облечен с триреден костюм", каза още Галант.

"Много хора в Израел разтълкуваха думите на министъра, че вероятно МОСАД подготвя операция по ликвидирането на генералния секретар на политическото бюро на Хамас Исмаил Хания, който по всяка вероятност се намира в Катар", посочи още изданието.

Израел разширява операцията в Газа. Нетаняху: Действаме по правилата на войната

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1179 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.20 | 18:20

1
ИЗРАЕЛ Е НАЙ ТЕРОРИСТИЧНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА!!! КАК ЩЕ УБИВАШ ЧОВЕК, БЕЗ СПРАВЕДЛИВ СЪД И ПРИСЪДА? ТОВА Е ЧИСТ ТЕРО_РИЗЪМ!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини