Хамас уверява, че в болница Ал-Шифа има само цивилни

  • 15 ноември 2023 08:30

  • 283
  • 0
Хамас уверява, че в болница Ал-Шифа има само цивилни
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Говорителят на контролираното от "Хамас" министерство на здравеопазването в Газа д-р Ашраф ал-Кудра каза в сряда вечерта, след като израелската армия влезе в болничния комплекс Ал-Шифа, че в болницата има само невъоръжени цивилни: пациенти, лекари и местни жители, които се крият от бомбардировки и боеве, пише руската служба на "Би Би Си".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2256

"Няма от какво да се страхуваме или да крием", цитира Ал Джазира думите на д-р ал-Кудра.

По-рано, три часа преди началото на израелската операция в Ал-Шифа, д-р ал-Кудра пусна изявление, в което по-специално каза, че палестинската страна е готова да пусне израелските военни в болницата, за да могат сами да се уверат, че там няма въоръжени хора.

Израел, както и Съединените щати, твърдят, че Хамас е създал подземен команден пункт под болницата Ал-Шифа.

Генералният директор на всички болници в ивицата Газа, Мохамед Закут, говори с Ал Джазира и потвърди, че израелски войници претърсват мазетата на ал-Шифа. По думите му от рано сутринта израелците са влезли в две болнични сгради, разположени непосредствено до главния вход на комплекса.

Хамас:  Байдън е "изцяло отговорен" за израелската операция в болница "Аш Шифа"

"Нито един изстрел не е изстреслян от болницата по време на нападението от страна на окупационните сили", цитира Ал Джазира думите на д-р Закута.

Министърът на здравеопазването на друга част от палестинските територии, Западния бряг, Май ал-Кала, нарече нападението на израелската армия срещу Ал-Шифа престъпление срещу човечеството.

"Държим окупационните сили напълно отговорни за живота на медицинския персонал, пациентите и разселените лица в Ал-Шифа", каза министърът в изявление, предадено от палестинската информационна агенция Wafa.

Последвайте канала на

Калина Христова
283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини