Според Нетаняху скоро може да бъде договорено освобождаване на заложниците, взети от "Хамас"

  • 12 ноември 2023 20:34

  • 695
  • 0
Според Нетаняху скоро може да бъде договорено освобождаване на заложниците, взети от "Хамас"
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Възможно е скоро да бъде договорено освобождаването на заложниците, взети от "Хамас" при атаката на 7 октомври, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху в интервю за телевизия Ен Би Си.

239 израелци и чужденци са задържани като заложници от палестинската екстремистка групировка. Тя обяви по-рано, че спира преговорите за освобождаването им, заради израелските атаки срещу най-голямата болница в Газа "Аш Шифа": 

"Чухме, че има предстоящата сделка от този или от онзи вид, а след това научихме, че всичко е глупост. Но в момента, в който започнахме наземната операция, това започна да се променя. Може да има сделка. Мисля, че колкото по-малко говоря за това, толкова повече ще увелича шансовете да се материализира", каза Нетаняху.

Олаф Шолц каза открито, че е против „незабавно“ прекратяване на огъня в Газа

АФП припомня, че източник, близък до "Хамас", обяви тази седмица, че са проведени преговори за възможно тридневно прекратяване на огъня в замяна на освобождаването на  заложници, включително шестима американци, но Нетаняху категорично отхвърли призивите за прекратяване на огъня в Газа, преди да бъдат освободени заложниците:

"Хамас" иска точно това -  една безкрайна поредица от хуманитарни паузи, които да отслабят войната срещу тях. За да имаме трайно примирие в региона, трябва да освободят заложниците".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
695 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини