СЗО потвърди: Израел е нанесъл удар по най-голямата болница в Газа

  • 10 ноември 2023 13:53

  • 879
  • 2
СЗО потвърди: Израел е нанесъл удар по най-голямата болница в Газа
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Говорителка на Световната здравна организация потвърди съобщенията, че която е най-голямата болница в ивицата Газа – "Аш Шифа", е била "бомбардирана" и допълни, че 20 лечебни заведения в анклава изцяло са престанали да функционират, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2053

Запитана относно твърдението на палестинското здравно министерство в Газа, че израелските сили са нанесли удар по вътрешния двор на "Аш Шифа", Маргарет Харис заяви: "Не са ми известни подробности за "Аш Шифа", но знаем, че болницата е била бомбардирана". След като бе помолена за уточнение, тя каза, че е имало "интензивно насилие", като се позова на съобщения на нейни колеги, работещи на терен.

Властите в Газа твърдят, че три болници са били подложени на израелски атаки

Здравните власти в анклава съобщиха, че тази нощ израелската армия е атакувала най-малко три болници. Много цивилни палестинци се подслоняват в лечебните заведения в Газа. Израел твърди, че нанася удари по болниците, тъй като под тях има тунели на "Хамас".  

Последвайте канала на

Десислава Станева
879 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.10 | 15:14

2
Хоpата вече могат да прeдотвpатят или излекуват диaбeтa само с едно лекаpство. Подходящо за всеки и дeйства бъpзо, пoмoгнeте на сe.бе си или на близкитe си това е лeкаpството----->> min.lc/diabexin

2023.11.10 | 14:14

1
Ужас. А когато алкашия направи същото с десетки болници в цяла Украйна оглушително мълчаха.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини