Въоръженото крило на "Хамас" твърди, че над 60 заложници са в неизвестност

  • 05 ноември 2023 07:15

  • 1261
  • 1
Въоръженото крило на "Хамас" твърди, че над 60 заложници са в неизвестност
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Въоръженото крило на палестинската екстремистка групировка "Хамас" заяви вчера, че над 60 заложници са в неизвестност вследствие на израелските въздушни удари в ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2105

В края на октомври "Хамас" обяви, че около 50 души, взети за заложници от групировката, са били убити при израелски удари в Газа.

Абу Убайда, говорител на Бригадите "Изедин ал Касем", съобщи акаунта на "Хамас" в "Телеграм", че 23 тела от 60-те изчезнали израелски заложници са затрупани под развалините. "Изглежда така и няма да успеем да стигнем до тях поради продължаващата жестока агресия на окупацията срещу Газа", каза той.

За момента Ройтерс не може да провери информацията. Израелската армия отказа коментар, пише БТА.

Израел обяви 4-часов "прозорец" за евакуация от южната част на Газа

САЩ осъществяват полети с разузнавателни дронове над Газа в търсене на заложници, взети от "Хамас" при нападението им срещу Израел на 7 октомври, казаха в четвъртък двама американски висши представители.

"Хамас" - въоръжената ислямистка групировка, която управлява Газа - освободи досега четирима цивилни от 239-те души, за които се предполага, че държи като заложници.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.05 | 10:00

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба------> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини