Антъни Блинкън заминава на обиколка в Близкия изток и Азия

  • 02 ноември 2023 07:15

  • 709
  • 3
Антъни Блинкън заминава на обиколка в Близкия изток и Азия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън ще посети Япония, Южна Корея и Индия през следващата седмица, след като направи минитурне в Близкия изток, съобщи Държавният департамент, цитиран от Франс прес.

Утре Блинкън ще посети Израел, а през уикенда - Йордания, докато конфликтът между Израел и "Хамас продължава. 

След това той ще предприеме обиколка в Азия, по време на която възнамерява да лобира за повече подкрепа за Украйна в конфликта Русия и да прокара интересите на САЩ в Азиатско-тихоокеанския регион, където Вашингтон се конкурира с Пекин, пише БТА.

Блинкън поиска пари от Конгреса за Газа, Израел и Украйна

В Токио в понеделник и вторник той ще участва в срещата на страните от Г-7 и ще се срещне с японски лидери. В Сеул в сряда и четвъртък акцентът ще бъде поставен върху предизвикателството, отправено от разполагащата с ядрено оръжие Северна Корея, и засилващите ѝ връзки с Русия, се посочва в съобщението.

И накрая, в Индия на 10 ноември държавният секретар на САЩ ще участва с министъра на отбраната Лойд Остин в среща във формат "2+2" с индийските им колеги. Вашингтон укрепи връзките си с индийския си партньор след неотдавнашното държавно посещение на министър-председателя Нарендра Моди в Съединените щати.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
709 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
мартин

2023.11.02 | 14:20

3
какво ще правиш блинкен. само харчиш доларите на американския народ

2023.11.02 | 10:52

2
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix
Ss

2023.11.02 | 09:03

1
Njamat i sram

Добави коментар

Водещи новини