Израел обвини "Хамас" в "психологическа манипулация" за заложниците

  • 30 октомври 2023 07:17

  • 1252
  • 3
Израел обвини "Хамас" в "психологическа манипулация" за заложниците
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната на Израел обвини "Хамас" в "психологическа манипулация" по отношение на заложниците, след като ислямисткото движение заяви, че е готово да ги освободи в замяна на всички палестински затворници в Израел, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2190

Това е "част от тяхната психологическа манипулация, която тежи на цялата израелска нация. "Хамас" цинично използва скъпите за нас хора и осъзнава болката и натиска, на които ни подлага", заяви Йоав Галант на среща със семействата на заложниците.

По последни данни на израелските власти около 230 души, отвлечени от бойци на "Хамас" по време на нападението на израелска територия на 7 октомври, се намират в ивицата Газа. Тази безпрецедентна атака предизвика война, която до момента е отнела живота на хиляди хора.

Байдън настоя пред Нетаняху за защита на цивилното население и увеличаване на помощта за Газа

Ръководителят на "Хамас" в ивицата Газа Яхия Синуар заяви в събота, че е готов "незабавно" да извърши размяна на държаните от неговото движение заложници срещу "всички палестински затворници" в Израел. Според Клуба на палестинските затворници - сдружение, което защитава техните права, около 5200 палестинци са в затвори в Израел, като 559 от тях излежават доживотни присъди.

"Действията ни на терен са част от усилията ни да върнем заложниците. Ако "Хамас" не почувства военен натиск, нищо няма да стане", добави Галант.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1252 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Най-продаваният продукт за отслабване в света! По

2023.10.30 | 10:47

3
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

2023.10.30 | 08:10

2
Даа това беше плана, мосад им осигури коридори за по ефективна атака и после масово избиване на палестинци и завладяване на нови територии.

2023.10.30 | 08:05

1
Даа това неше плана, мосад им осигури коридори за по ефективна атака и после масово избиване на палестинци и завладяване на нови територий.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини