33 камиона с хуманитарна помощ са влезли в Газа вчера

  • 30 октомври 2023 06:43

  • 801
  • 3
33 камиона с хуманитарна помощ са влезли в Газа вчера
© Getty Images архив
Слушай новината Слушай новината

Тридесет и три камиона с хуманитарна помощ са влезли в Газа вчера през граничния пункт "Рафах" на границата с Египет, съобщи Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси, цитирана от Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1990

Това е най-голямата автоколона, влязла в обсадената палестинска територия след ограниченото възобновяване на доставките на хуманитарна помощ на 21 октомври.

"Въпреки че това увеличение е добре дошло, необходим е много по-голям обем помощи на регулярна основа, за да се избегне допълнително влошаване на тежката хуманитарна ситуация, включително граждански безредици", заяви службата в ежедневния си доклад за войната между Израел и Хамас. "Особено остра е нуждата от гориво за работа на медицинското оборудване и съоръженията за водоснабдяване и канализация", продължава докладът.

Израел блокира всички доставки на гориво с мотива, че Хамас ще го използва за производство на оръжия и експлозиви.

Израел заяви, че призивът към палестинците да се евакуират от северната част на Газа вече е спешен

Конвоите с хуманитарна помощ за Газа, която е под израелска блокада от идването на "Хамас" на власт през 2007 г., бяха спрени, след като на 7 октомври палестинското ислямистко движение извърши кърваво нападение срещу Израел, при което загинаха над 1400 души, повечето от които цивилни. В отговор израелската армия започна военна офанзива срещу палестинската територия, при която според "Хамас" са убити над 8000 души, повечето от които цивилни, предава БТА.

От 21 октомври насам общо 117 камиона с хуманитарна помощ са успели да влязат в Газа, като по-голямата част от тях (70) са съдържали медицински материали. Шейсет са съдържали храни и хранителни продукти, а 13 камиона - вода и санитарно оборудване.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
801 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.30 | 14:51

3
DA SE ZADAVAT!!!!!!!

2023.10.30 | 10:48

2
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

2023.10.30 | 06:54

1
и кво?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини