В отговор на критики Нетаняху заяви, че има "ясно единство на целите" с ръководителите на отбраната

  • 24 октомври 2023 16:51

  • 1087
  • 5
В отговор на критики Нетаняху заяви, че има "ясно единство на целите" с ръководителите на отбраната
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и се опита да намали медийния натиск във връзка с действията на правителството му във войната срещу ислямисткото движение "Хамас" в Газа и публикува изявление, в което настоява, че е в пълно съгласие с началниците на отбраната и на армията, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2169

Вече ниският рейтинг на одобрение за Нетаняху, който е най-дълго служилият израелски премиер, рязко спадна след атаката на "Хамас" на 7 октомври, при която бяха убити около 1400 души, посочва Ройтерс.

На фона на растящите очаквания за предстояща сухопътна операция срещу "Хамас" в Газа най-тиражираният вестник в Израел "Йедиот ахронот" публикува язвителен материал срещу правителството, в който твърди, че между Нетаняху и ръководството на армията се е развила "криза на доверието". "Това силно възпрепятства необходимостта да се съсредоточим върху войната и да вземаме решения, включително болезнени решения. Сега Израел се нуждае от ефективно, ориентирано към задачите ръководство", се казва още в материала.

Израел няма да отложи офанзивата си в Газа заради заложниците

Късно снощи канцеларията на Нетаняху, съвместно с министъра на отбраната и началника на щаба на армията, публикува изявление, в което се казва, че работят заедно в пълно сътрудничество и медиите са призовавани да избягват "фалшивите публикации, които само вредят на нашето единство и сила". "Между премиера Нетаняху и министъра на отбраната и началника на щаба има пълно и взаимно доверие и ясно единство на целите", се казва още в изявлението.

Нетаняху вече заяви, че правителството ще извлече необходимите поуки от случилото се на 7 октомври, коментира Ройтерс. Засега обаче той не се поддава на натиска да поеме отговорност за пропуските в сигурността, които позволиха на стотици терористи от "Хамас" да пробият оградите около Газа и да започнат продължителна поредица от убийства в селища в Южен Израел, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1087 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.10.25 | 00:53

5
Дами и господа, никой не казва къде същността на проблема. Всякви "експерти - знаещи" и незнаещи се изказват без да кажат, че истината е еврейският геноцид на палестинците - досега 1 млн невинни палестинци бяха убити за 75 г израелска окупация на Палестина.

2023.10.24 | 22:11

4
Ето този еврейски Изрод ще предизвика трета световна война.
Безумие!

2023.10.24 | 20:30

3
Хамас извърши тероризъм, но поне твърдят че са убили само войници и въоръжени евреи. Но странното е "независимите и свободни" медии и запада с европейските ценности и "демократичният" свят гледат и ръкопляскат на еврейският Фашизъм, геноцид и холокост на палестински деца.
Sss

2023.10.24 | 19:13

2
Ybiec na deca da se sadi v mezdunatoden sad

2023.10.24 | 18:27

1
Гнусен евреин

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини