Нетаняху носи отговорност, че не е предотвратил нападението на "Хамас", смятат повечето израелци

  • 20 октомври 2023 17:50

  • 1229
  • 6
Нетаняху носи отговорност, че не е предотвратил нападението на "Хамас", смятат повечето израелци
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Повечето израелци смятат, че премиерът Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и е отговорен за това, че не е успял да предотврати нападението на Хамас, предаде Ройтерс, като цитира публикувано днес проучване на общественото мнение.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2100

Осемдесет процента от израелците смятат, че Нетаняху трябва да поеме отговорност за пропуските в областта на сигурността, извадени на показ от нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври, показва проучване на в. "Маарив".

Началникът на генералния щаб на армията, ръководителят на военното разузнаване и ръководителят на разузнавателната служба "Шин Бет" признаха, че техните служби не са успели да предотвратят атаката, при която бяха убити около 1400 израелци в най-смъртоносния ден в 75-годишната история на Израел. Коалиционният партньор на Нетаняху, финансовият министър Бецалел Смотрич също заяви, че държавното ръководство и ръководството на службите за сигурност не са успели да защитят страната, но самият премиер все още не е направил признание за отговорност.

Тази седмица Нетаняху заяви, че има много въпроси относно нападението от 7 октомври и "ще разследваме всичко задълбочено".

Нетаняху: Израел няма да блокира хуманитарната помощ за ивицата Газа

Дори сред избирателите на управляващата партия "Ликуд" на Нетаняху 69% смятат, че той трябва да поеме отговорност за случилото се. Премиерът изостава значително от бившия министър на отбраната Бени Ганц, ръководител на опозиционната центристка партия, която се присъедини към правителството на националното единство миналата седмица. Четиресет и осем процента от анкетираните смятат, че Ганц би бил по-добър премиер, срещу 28% за Нетаняху.

Проучването показва също, че 65 % от израелците подкрепят очакваната сухопътна операция на израелските войски в Газа, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1229 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Sss

2023.10.21 | 01:56

6
Toja Satanist ubiva deca bel den nema da vidi

2023.10.20 | 22:43

5
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.20 | 21:10

4
Не Байдън а Путин и Путин и ислямситите от ХАМАС стрелят и избиват мирни хора!

2023.10.20 | 19:07

2
Може и да са знаели от мосад, ама са си трайкали, даже може да са осигурили коридори на хамас, стара мечта им е да изпотрепат палестинците и да вземат територията.

2023.10.20 | 19:10

3
дано да ви изтрепат, комунистическа сган
j

2023.10.20 | 17:58

1
tapiti rusnaci sa im blokirali sistemite na izrealcite i oneq sa napadnali si4ki voini zapo4vat ot rusia nai voennata darjava dokato ne sa istrepat do krak teq bratushki sveta nqma da sa oprai

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини