Разузнавачи: Хамас преувеличи броя на жертвите в болницата в град Газа

  • 20 октомври 2023 15:41

  • 1881
  • 0
Разузнавачи: Хамас преувеличи броя на жертвите в болницата в град Газа
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Палестинската терористична групировка Хамас е преувеличила броя на жертвите на взрива в болницата в град Газа", предаде АФП.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2348

Според източник на световната информационна агенция от европейска разузнавателна служба експлозията от 17 октомври е отнела живота на максимум 50 души, а не на почти 500. "Следователно, палестинските екстремисти са силно преувеличили броя на загиналите", каза събеседникът на медията.

Офицер от разузнаването на Военновъздушните сили на САЩ заяви: Твърденията на Хамас за около 50 убити са типичен пример за създаване и разпространение на фалшива новина. Не казвам, че смъртта на човешко същество не е трагедия. Но такъв взрив не може да отнеме живота на повече от няколко десетки души.  

"В достоверността на заявленията на Хамас се усъмниха от Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ). Къде са въпросните стотици тела на загиналите?", попита преди време говорителят на ЦАХАЛ Джонатан Конрикус", добави АФП.

"Според палестинските въоръжени екстремисти взривът в болницата е отнел живота на 471 души. Хамас обвини Еврейската държава. От Израел заявиха, че отговорността носи съюзната на Хамас групировката "Ислямски джихад". От "Ислямски джихад" отрекоха", посочи още цитираната медия.

Израел обвини "Ислямски джихад" за удара по болница в Газа

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1881 0

Свързани новини

Водещи новини