Бербок пристигна в Йордания за първия етап от близкоизточната си обиколка

  • 19 октомври 2023 18:37

  • 912
  • 1
Бербок пристигна в Йордания за първия етап от близкоизточната си обиколка
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Външният министър на Германия Аналена Бербок пристигна днес в Йордания, откъдето започна близкоизточната си обиколка в три държави във връзка с войната в ивицата Газа, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2083

Бербок се срещна в Аман с върховния комисар на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (UNRWA) Филип Лазарини, за да обсъдят ситуацията в Газа. Очаква се министърката на външните работи на Германия да се срещне и с министъра на външните работи и по въпросите на емигрантите на Йордания Айман Сафади.

Утре се очаква Бербок да пътува до Израел, за да се срещне с израелския бивш опозиционен депутат Бени Ганц, който се присъедини към разширения извънреден кабинет на премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и.

Шолц пристигна в Израел, за да демонстрира солидарност

След това тя пристига в Ливан, където се очаква да призове ливанските политически лидери да упражнят влияние върху проиранската шиитска групировка "Хизбула", за да се избегне тотален конфликт с Израел. Движението "Хизбула" се смята за далеч по-влиятелно от радикалната палестинска групировка "Хамас", с по-добре подготвени бойци и по-голям арсенал от ракети и бойни дронове, посочва ДПА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
912 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.19 | 21:42

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини