Израелци започнаха да се евакуират от Турция

  • 19 октомври 2023 10:53

  • 4700
  • 4
Израелци започнаха да се евакуират от Турция
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Израел започна евакуация на свои граждани от Турция, след като израелските власти отправиха призив към израелците да напуснат тази страна "възможно най-бързо", съобщиха турски медии.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

Израелци започнаха да се стичат към летище "Истанбул", за да бъдат евакуирани, на фона на антиизраелски протести в цяла Турция след нападението по болница в Газа, за което "Хамас" обвини Израел.

Първият самолет - Ембраер Е195, изпратен от Тел Авив за евакуацията на израелците, кацна в Истанбул вчера и отпътува с първите пътници в 19:55 ч. 

По-късно вечерта бе извършен втори полет за евакуация на израелски граждани, желаещи да напуснат Турция. Самолетът Боинг 737-9, натоварен с израелци, сред които семейства с деца, отлетя от летище "Истанбул" в 1.38 ч. днес.

За двата полета от Истанбул до Тел Авив бяха ангажирани самолети на израелските авиокомпании Аркия (Arkia) и Ел Ал (El Al), посочва турската агенция ДХА.

Евакуацията на граждани от Турция ще продължи, съобщи Израелското бюро за национална сигурност. Бюрото посъветва гражданите да спазват мерките за безопасност и доколкото е възможно да се движат на групи.

Бившият посланик на Израел у нас: Нямаме нищо общо с удара по болницата в Газа

Израел призова гражданите си да напуснат Турция "възможно най-бързо", за да гарантират сигурността си в контекста на нарастваща терористична заплаха срещу израелските граждани в чужбина.

Антиизраелските настроения в Турция се задълбочиха през последните дни, особено след нападението срещу болница в Газа. Хиляди хора излязоха на протести в цялата страна, за да осъдят атаката, при която загинаха стотици хора.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4700 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Sarbeca Z

2023.10.19 | 13:16

3
Всяка нощ се моля влаковите композиции да тръгнат отново отново през Европа към Аушвиц, Дахау и Бухендвалд ! Моля се всяка вечер вагоните да бъдат пълни и чифутската сволач да бъде унищожена и заличена веднъж за винаги !
на сърбеца у г.ъ.з.е.ц.а

2023.10.19 | 13:31

4
Сърбец - защо не се прегледаш при психиатър бе човек. Не боли а пък и ще ти предпише хапчета против русофилис и простотия. Пък ако и това не помогне ще ти направят лоботомия та да си седнеш на факания з.а.д.н.и.к. най после.

2023.10.19 | 11:30

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.19 | 11:00

1
Демек един тир с патрони и гранати .

Добави коментар

Водещи новини