Израел заявява, че хуманитарна помощ ще бъде предоставена в южната част на Газа

  • 18 октомври 2023 10:03

  • 703
  • 2
Израел заявява, че хуманитарна помощ ще бъде предоставена в южната част на Газа
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Израелските военни днес заявиха, че хуманитарна помощ ще бъде предоставена на палестинците, които бягат от град Газа на юг, но не предостави подробности за това дали и как тази помощ ще бъде доставена в анклава, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2076

Израел призовава цивилните да се придвижат на юг, за да са в безопасност, тъй като нанася удари по северните и централните райони на ивицата Газа като част от контраофанзивата срещу "Хамас", която може да прерасне в сухопътна операция.

В ново предупреждение за евакуация, публикувано онлайн, израелската армия призова жителите на град Газа да напуснат, като заявиха, че е налице "хуманитарна зона" с налична помощ в Ал Маваси, на 28 км надолу по крайбрежието.

"Ал-Маваси е мястото, където ще бъде предоставена международна хуманитарна помощ при необходимост", се казва в съобщението.

Запитан от Ройтерс дали помощта е била допусната в Газа - и ако да, къде и кога, израелски военен говорител отговори, че няма незабавен отговор.

Доктор от Израел: Не беше атакувана болницата в Газа, ние бяхме атакувани

Израел наложи обсада на Газа след шокиращата трансгранична атака от страна на "Хамас" на 7 октомври, припомня Ройтерс. Няколко държави изпратиха помощи за Египет, който също граничи с Газа, но не е ясно кога тези хуманитарни помощи ще достигнат до палестинския анклав.

Последвайте канала на

Калина Христова
703 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.18 | 10:23

2
Ще вземеш ли помощ от убиеца ти?

2023.10.18 | 10:10

1
От евреин осигуряване на хуманитарна помощ,тяхната помощ е само смърт

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини