Четирима нападатели са убити при опит за проникване в Израел от Ливан

  • 17 октомври 2023 10:36

  • 1113
  • 2
Четирима нападатели са убити при опит за проникване в Израел от Ливан
©
Слушай новината Слушай новината

Израелската армия обяви, че е убила четирима нападатели, опитали се да проникнат в страната през границата с Ливан, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2256

В изявлението на армията се казва, че войниците ѝ са "забелязали терористичен отряд, който се е опитал да проникне през оградата за сигурност от Ливан и да постави взривно устройство". Четирима души са били убити.

Снощи армията заяви, че е нанесла удари по цели на "Хизбула" в Ливан.

От началото на войната, предизвикана от безпрецедентното нападение на палестинската ислямистка организация "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, при сблъсъците на израелско-ливанската граница загинаха над десет души, идващи от ливанската страна. Повечето от тях бяха бойци, но загинаха също и журналист на Ройтерс и двама цивилни. Загинаха и най-малко двама души от израелската страна на границата, пише БТА.

Палестинците съобщиха за масиран обстрел на Южна Газа, където им беше наредено да се евакуират

Международната общност се опасява, че проиранската ливанска организация "Хизбула", която е съюзник на "Хамас", може да се включи в конфликта с израелската армия, отбелязва АФП.

След сблъсъците по границата Израел започна да евакуира хиляди жители от 28 града в северната част на страната.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1113 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Слава на Хитлер и Зеленски

2023.10.18 | 04:53

2
Слава на ционистите, слава на украинците, слава на нацистите, слава на Хитлер, слава на Зеленски, който няма татуси със свастики да мре, да пребъдат фашистите и да изпепеляват Гои, по възможносот деца

2023.10.17 | 16:45

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини