Президентът на Палестина: Не приемам убийствата на цивилни

  • 12 октомври 2023 19:46

  • 1697
  • 2
Президентът на Палестина: Не приемам убийствата на цивилни
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Палестинският президент Махмуд Абас заяви по време на среща с краля на Йордания Абдула Втори, че не приема убийствата и насилието над цивилни, извършвани и от двете страни в конфликта между Израел и "Хамас", съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2272

Те погазват морала, религията и международното право, каза още Абас.

"Ние отричаме насилието и се придържаме към международната легитимност, мирната обществена съпротива и политическите действия като способ за постигане на целите на нашата нация", заяви лидерът на Палестинската автономна власт, цитиран от официалната палестинска новинарска агенция УАФА.

Нетаняху отрече Египет да е предупредил за предстоящи нападения от Газа

Абас и Абдула Втори отправиха съвместен призив за край на ескалацията на напрежението и за предприемане на стъпки към предотвратяването на още по-голяма криза в ивицата Газа. Двамата осъдиха и осъществяваното от Израел "колективно наказание" на палестинците.

В обща декларация след срещата си в Аман лидерът на Палестинската автономия и йорданският крал предупредиха за евентуално "покачване на насилието и неговото разрастване" на фона на хуманитарната криза, която се влошава в условията на непрестанните израелски бомбардировки по Газа. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1697 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.12 | 21:22

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.12 | 20:38

1
Президента на палестина е като измислен герой , президента на марс

Добави коментар

Водещи новини