Червеният кръст: Болниците в Газа се превръщат в морги

  • 12 октомври 2023 15:31

  • 1864
  • 5
Червеният кръст: Болниците в Газа се превръщат в морги
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Болниците в Газа рискуват да се превърнат в морги без електричество, твърди Международният комитет на Червения кръст, цитиран от БТВ.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2272

Единствената електроцентрала в Газа свърши горивото в сряда, а резервните генератори може да спрат да работят след часове.

Медицинските центрове са претоварени, след като Израел наложи пълна обсада на Газа и обстрелва територията с въздушни и артилерийски удари.

Израел обеща да не възстановява електрозахранването и да не допуска основни ресурси и хуманитарна помощ в Газа, докато терористичната групировка „Хамас“ не освободи заложниците, които отвлече по време на атаките си в събота.

Нараства броят на чуждестранните жертви на атаката на "Хамас" срещу Израел

„Тъй като Газа губи електрозахранване, болниците губят ток, което излага на риск новородените в инкубатори и възрастните пациенти на кислород. Спира се диализата на бъбреците и не могат да се правят рентгенови снимки“, каза Фабрицио Карбони, директор на Международният комитет на Червения кръст за региона.

Той добави, че болниците все още работят с генератори, но горивото ще стигне само за няколко часа.

Хората също така изпълват болниците в опит да се скрият от въздушните удари. По данни на палестинското министерство на здравеопазването повече от 1300 души са загинали в Газа от началото на нападенията в събота.  Други 5 339 души са били ранени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1864 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.10.12 | 17:57

5
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
г-н Жаблянов

2023.10.12 | 15:53

1
Не очаквайте никаква милост от евреите за тях палестинците на са хора а животни !!!
горски

2023.10.12 | 17:36

4
Ми така е !Зверове са!

2023.10.12 | 15:59

2
За момента е така,те се смятат за единствените хора,всички останали са животни за жертвоприношение.
себо

2023.10.12 | 17:35

3
Г-н Жаблянов и не са далеч от истината! Изобщо не си мисли че за палестинците животеца ти има някаква стойност!На секундата ще ти резнат зелката!

Добави коментар

Водещи новини