"Хамас" с ракети от водопроводни тръби срещу Израел

  • 11 октомври 2023 13:59

  • 3156
  • 2
"Хамас" с ракети от водопроводни тръби срещу Израел
© YouTube
Слушай новината Слушай новината

Видео показва как ислямистите от "Хамас" твърдят, че използват водопроводни тръби за направата на самоделни ракети, които после изстрелват срещу израелската територия.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2083

Военни специалисти коментират, че евтините ракети, изстрелвани със стотици, сериозно затрудняват скъпата ПВО-система на Израел "Железен купол".

Европейският съюз помогна за изграждането на близо 50 км. водопроводи за палестинците, като отпусна почти 100 милиона евро в проекти за територии, контролирани от ислямистката групировка през последното десетилетие, установи анализ на британския "Telegraph", цитиран от "Дневник". 

Предизвикателството пред Израел в Газа: да спре превръщането на тръби в ракети

Разкритието идва на фона на нарастващ международен спор за бъдещи помощи за Газа на фона на опасенията, че хуманитарните дарения могат да попаднат в ръцете на "Хамас".

Министрите на външните работи на ЕС проведоха спешни разговори за помощ на стойност 295 милиона евро годишно за Палестина, след като Европейската комисия обяви, че даренията са били преразгледани в отговор на терористичната атака срещу Израел.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3156 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.11 | 15:16

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.11 | 14:19

1
Палестински фермери направиха за смях , най силната армия и разузнаване в света

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини