Бивш ръководител на "Хамас" призова съседните страни да се присъединят към войната срещу Израел

  • 11 октомври 2023 11:44

  • 2349
  • 3
Бивш ръководител на "Хамас" призова съседните страни да се присъединят към войната срещу Израел
©
Слушай новината Слушай новината

Бившият ръководител на "Хамас" Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да излезе в петък на протести в подкрепа на палестинците, а съседните страни да се присъединят към войната срещу Израел, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2053

"В петък трябва да излезем на площадите и улиците на арабския и ислямския свят", каза Мешаал, който в момента е начело на службата на "Хамас" за диаспората, в послание, изпратено до агенцията. Той заяви още, че правителствата и народите на Йордания, Сирия, Ливан и Египет имат по-голям дълг да подкрепят палестинците.

"Племена на Йордания, синове на Йордания, братя и сестри на Йордания... Това е моментът на истината, близо сте до границите и  всички знаете каква е отговорността ви", каза Мешаал, който се намира в Катар.

Йордания и Ливан са страните с най-голям брой палестински бежанци, отбелязва Ройтерс.

"За всички, които преподават джихад... за всички, които преподават и учат, това е момент да приложите (теориите)", каза високопоставеният представител на "Хамас".

Мешаал отправи призива си в момент, когато Израел заяви, че ще засили отговора си на нападението на палестинската групировка, като предприеме сухопътно настъпление. През нощта израелски изтребители поразиха над 200 цели в ивицата Газа, отбелязва Ройтерс.

Министерството на здравеопазването в доминираното от "Хамас" правителство в ивицата Газа съобщи за най-малко 950 убити и 5000 ранени в пренаселения крайбрежен анклав от началото на конфликта, пише БТА.

Какво е "Хамас"? Групировката е водила няколко войни срещу Израел

В събота въоръжени бойци на "Хамас" нахлуха от ивицата Газа в Южен Израел - най-смъртоносната атака на палестински бойци в историята на Израел.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2349 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.11 | 18:47

3
чалми прости,само ракети ше ви оправят...

2023.10.11 | 15:20

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Никоя арабска страна не

2023.10.11 | 11:59

1
Иска да воюва с Израел, даже напротив вече половината от арабските държави имат мирни и приятелски споразумения с Израел, а останалите водят тайни преговори за сдобряване на отношенията.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини