Стоматолог в Израел: Седим си вкъщи и очакваме да се събудим от този кошмар

  • 10 октомври 2023 08:36

  • 1730
  • 4
Стоматолог в Израел: Седим си вкъщи и очакваме да се събудим от този кошмар
© БТВ

Седим си вкъщи и очакваме да се събудим от този кошмар. Това каза в предаването „Тази сутрин“ стоматологът д-р Ронен Декало, който е напуснал България през 1999 г. и сега живее в Ашдод, Израел.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2083

„Нямаме поводи за усмивки, но животът все пак трябва да продължи. Трудно е да се възстановим след ужасната събота. Имам един приятел, за когото все още не зная нищо – той излезе да кара колело и изведнъж изчезна. Двама мои съседи пък са загинали в този ад“, обяснява д-р Декало.

Даниела Чопова: Има информация за 140 изчезнали, действа се за тяхното освобождаване

Стоматологът има и много приятели, който са мобилизирани и сега са в армията. „Голям кошмар. Непрекъснато слушаме разкази на хора, които са успели да се спасят от този ад“, казва още д-р Декало.

Той смята, че неговият приятел, с когото често са карали колелета сутрин, е отвлечен. Все още обаче нищо не се знае за всички онези израелци, които са попаднали в плен на групировката „Хамас“.

„Цифрите непрекъснато се променят – става ясно, че отвлечените и убитите са стотици“, пояснява още стоматологът. Той все още не е решил дали да напусне Израел и да се върне в България.

„Мислил съм за това, но Израел е моята държава и смятам да остана тук и да помагам с каквото мога“, казва още мъжът, който е баща на четири деца.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1730 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.10 | 11:52

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.10 | 09:29

3
И ние в България също си седим в къщи и чакаме да се събудим от този кошмар на сглобката.

2023.10.10 | 09:27

2
И ние в България също !

2023.10.10 | 08:57

1
Колко е тока в Израел?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини