Взривиха държавната телевизия в Дамаск (обновена)

  • 06 август 2012 10:11

  • 2849
  • 3
Взривиха държавната телевизия в Дамаск (обновена)
©

Сирийската държавна телевизия съобщи, че бомбен взрив е избухнал на третия етаж на сградата, в която се помещава, в центъра на Дамаск, предаде АП.

Най-малко трима души са ранени при нападението срещу сградата, където се намира също държавното радио. Сградата е разположена в центъра на столицата. С ескалирането на гражданската война в Сирия в столицата й през последните няколко месеца бяха извършени няколко самоубийствени атентата и други терористични атаки.

Проправителствената частна сирийска телевизия "Ал Ихбария" показа кадри, на които служители на държавната телевизия оглеждат щетите в атакуваната сграда и оказват помощ на ранен колега. Държавната телевизия не е прекъснала емисията си.

По-късно днес бе обявено, че Башар Асад уволни премиера Риад Хиджаб, който ръководеше правителството в Дамаск два месеца. Според ръководителя на Сирийската обсерватория за правата на човека Роми Абдел Рахман Хиджаб е напуснал страната.
 

Последвайте канала на

БТА
2849 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.08.11 | 22:38

3
Надявам се башар Асад и сирийският народ да се справят с тези "демократи" , които незнайно как вече се сдобиха и с ракети , въоражени са до зъби и то толкова добре ,че могат да се бият с редовната армия!!!!Разиграва се държавен преврат по познатият ни сценарии от Египет ,Либия , и Тунис. ЛОшото е че правителството ни участва подкрепя тези талибани!!!Това са поредни ислямисти ,които не знам защо запада оставя да се докопат до властта . За сега резултата е бежанци и смърт. не им харесвал президента.Ами и на мен не ми харесва министър председателя , и в Франция на много хора не има харесва президента , и в САЩ също е така , и навсякъде в нормалният свят , но там не може да се препашеш с картечници и да почнеш да убиваш полицаи и войници и това да се нарича борба за демокрация.Това са убийци и трябва да бъдат избити. Много са ми смешни онези пред сирийското посолство ,които викат против фамилията Асад, ами нали благодарение на Асад -баща дойдохте и учихте в България.Благодартение на тази държава и на този политически режим.

2012.08.11 | 22:38

2
тука така трябва да направим с босфортв

2012.08.11 | 22:38

1
taka nare4enite borci za demokraciq vzriviha i televiziq takiva demokrati trqbva da badat ubivani na mqsto

Добави коментар

Водещи новини