Нетаняху претърпя операция

  • 23 юли 2023 09:36

  • 613
  • 0
Нетаняху претърпя операция
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и претърпя хирургическа интервенция за поставяне на пейсмейкър, след която състоянието му е добро, предаде Франс прес. Интервенцията  е била извършена в клиниката "Шеба" в Тел Авив.

В нея премиерът бе приет тази нощ. Той ще остане под лекарско наблюдение в кардиологичното отделение на клиниката.

Преди седмица Нетаняху, който е на 73 години, беше отново в същата клиника заради световъртеж. Той прекара там под лекарско наблюдение една нощ. Медиците решиха тогава да му поставят холтер за следене на сърдечния му ритъм, пише БТА.

Загуба на съзнание: Израелският премиер е в болница

Новината за поставянето на пейсмейкър на Нетаняху идва в момент на големи протести в Тел Авив и в Йерусалим срещу планираната от правителството му съдебна реформа. Тя разделя обществеността вече месеци наред. Планира се днес по обед в парламента да започнат дебатите по реформата, за да може утре да има гласуване на второ и на трето четене.

Десетки хиляди демонстранти протестираха снощи в Тел Авив и в района на парламента в Йерусалим срещу съдебната реформа. Протести имаше и на други места в страната.

Според правителството реформата цели да върне баланса във властта, като намали прерогативите на Върховния съд, който правителството смята за политизиран, в полза на парламента. Критици на реформата казват, че тя ще проправи пътя към авторитарни или антилиберални отклонения на правителството.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини