Израел унищожи арсенал на терористи в палестинския град Дженин

  • 04 юли 2023 11:07

  • 698
  • 0
Израел унищожи арсенал на терористи в палестинския град Дженин
© Getty (архив)

"Арсенал на терористи бе унищожен при удар на въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) в палестинския град Дженин", предаде медията от Еврейската държава мигнюз.

"Извършената с дрон атака е част от операцията на ЦАХАЛ срещу радикални мюсюлмански групировки, започнала вчера. В хода на действията на военните също така бяха открити пет лаборатории за направата на самоделни взривни устройства, стотици бутилки с коктейли "Молотов", огнестрелни оръжия и боеприпаси към тях, бронирани жилетки, радиостанции и друга техника", добави мигнюз.

"Днес здравното министерство на Палестина съобщи, че в резултат на операцията на израелските военни са загинали най-малко 10 мъже на възраст между 17 и 23 години. В информационния бюлетин на ведомството се посочва, че от началото на действията на ЦАХАЛ са пострадали около 100 души", това предаде израелската медия нюзру.

Израел проведе военна операция в Палестина. Има ликвидирани

"Тази сутрин се появи информация, че от лагера за палестински бежанци "Дженин" е започнала масова евакуация на жители. Според източници от Рамала (фактическата столица на Палестина) около 3000 души са напуснали лагера след заповед на ЦАХАЛ. От въоръжените сили на Еврейската държава отрекоха за издаването на такова нареждане. Според израелски военен хората са напуснали лагера доброволно, за да не попаднат под кръстосан огън", предаде Би Би Си.

Късно снощи премиерът на Израел Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, цитиран от нюзру, заяви: Антитерористичната операция в Дженин ще продължи толкова, колкото е необходимо.

В отговор политическите и военните лидери на палестинците призоваха за създаване на общ фронт срещу Израел.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини