Битките в Алепо не стихват

  • 31 юли 2012 09:54

  • 899
  • 1
Битките в Алепо не стихват
©

Сирийските бунтовници са атакували тази нощ с гранатомети сградата на Военния трибунал в град Алепо. Боевете продължават да се водят и край централата на сирийското военно разузнаване, съобщи Франс прес.

Обект на бунтовнически нападения са станали и полицейски пост, както и офиси на управляващата партия Баас в южния квартал Салхин. Кварталите Фердус, Ал Машад и Ансари бяха бомбардирани тази нощ от армията, уточни неправителствена организация, като се базира на представители на опозицията в града. Квартал Салахеддин, главната крепост на бунтовниците, беше обстрелван тази сутрин от хеликоптери.Източник от силите за сигурност в Дамаск заявил пред АФП, че армията си е върнала контрола върху част от Салахеддин, но се сблъсква с много силна съпротива. Бунтовниците обаче отричат армията да е "напреднала и с един метър".

Битката за Алепо, втория по големина град в Сирия и икономическа столица на страната, започна в събота, след пристигането на подкрепления към правителствените сили. Вчера насилието в страната отне живота на 93 души, от които 41 цивилни, 33 войници и 19 бунтовници. В квартал Салахеддин в Алепо бяха убити петима бунтовници, един цивилен и много войници.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
899 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ASAD

2012.08.01 | 12:40

1
MA4KAI GI ASAD TIA DARVENICI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини