В Турция: 11 агенти на МОСАД са арестувани

  • 23 май 2023 15:42

  • 2376
  • 2
В Турция:  11 агенти на МОСАД са арестувани
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Турски издания написаха за ареста на 11 агенти на израелската разузнавателна служба МОСАД", предаде медията от еврейската държава нюзру.

"Според медийните публикации турските сили за сигурност по време на специализирана операция в различни части на страната са разбили шпионска мрежа, съставена от 15 души. Единадесет от тях са агенти на МОСАД, а останалите  – вербувани", добави изданието от Израел.

"Както пишат изданията от Турция, агентите на Израел и техните помагачи са следели 23-ма турски бизнесмени, които поддържали делови контакти с Иран", посочи още нюзру.

МОСАД е провел операция в Иран?

"Медиите от Анкара също обвиниха агентите на МОСАД във връзки с ислямския проповедник Фетуллах Гюлен", добави базираната в еврейската държава медия.


Както екипът на novini.bg писа, ислямският проповедник бе много близък до турския президент Реджеп Ердоган. По-късно между духовника и политика настана разрив и Гюлен емигрира в САЩ.

Ердоган обвини своя бивш приближен за организацията на пуча от юли 2016 г. Гюлен от своя страна заяви, че опитът за преврат е бил организиран от турския държавен глава.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2376 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Жжж

2023.11.23 | 08:43

2
Чичо Байдън пак ще дойде с кабела Реджеп

2023.05.23 | 16:44

1
Костадин Костадинов разпространява лъжи и все повече българи му вярват

Добави коментар

Водещи новини