Израел удари цели в Газа, ликвидиран е командир на "Ислямски джихад"

  • 11 май 2023 06:33

  • 372
  • 0
Израел удари цели в Газа, ликвидиран е командир на "Ислямски джихад"
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пореден израелски въздушен удар по цел в Ивицата Газа. При атаката през изминалата нощ е убит високопоставен командир на групировката "Ислямски джихад" и още един човек. Боен самолет е атакувал апартамент на петия етаж на сграда в южната част на ивицата Газа. В сряда от палестинския анклав към Израел са били изстреляни над 460 ракети.

Съобщава се за няколко пострадали в Израел, докато са бързали да се скрият в убежища. От "Ислямски джихад" потвърдиха, че при нападението в четвъртък е загинал ръководителят на ракетното му подразделение.

Израелските военни също потвърдиха, че цел на удара е бил командирът, описван като централна фигура в групировката, която е "отговорна за скорошните ракетни обстрели срещу Израел".

Експлозия близо до Дамаск, полицай загина

"Все още сме в разгара на кампанията. В този момент нашите сили атакуват яростно ивицата Газа и налагат тежка цена на терористичните организации. Искам да повторя: Който ни вреди, който изпраща терористи срещу нас, ще плати цената. Казваме на терористите и на всеки, който ги изпраща: Виждаме ви навсякъде. Не можете да се скриете. Ще изберем времето и мястото, където да ви атакуваме", заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини