Израел укрепва границата си със Сирия

  • 26 юли 2012 21:11

  • 518
  • 0
Израел укрепва границата си със Сирия
©

Израел укрепва загражденията по линията на примирието със Сирия. Това става на фона на ожесточаващите се сражения между бунтовниците и войските на президента Башар Асад, съобщиха за Франс прес източници от службите за сигурност.

С разширяване на обхвата на боевете от сирийската страна на Голанските възвишения, израелската армия поставя допълнителни огради и бодлива тел, опасявайки се, че сирийски бежанци ще се опитат да преминат. Източник пожелал анонимност, споменава, че израелските части разкопават дупки в земята, които да попречат на различни превозни средства да преминават.

Четиринадесет души бяха убити през май 2011 г., след като израелската армия откри огън докато хиляди демонстранти от Сирия и Ливан се опитаха да преминат загражденията със Северен Израел. Същият сценарий се разигра месец по-късно. Тогава Израел съобщи, че са били убити 10 души, направили опит да преминат преградата, но Дамаск обяви, че убитите са 23-ма. Въпреки окупацията и анексирането на част от Голанските възвишения от Израел, непризнато и досега от международната общност, между Израел и Сирия не е имало сериозен сблъсък от края на израелско-арабската война през октомври 1973 г.

Последвайте канала на

БТА
518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини