Израел вдигна на крак спецбойци. Ливан: Армията ни е готова да даде отпор на всеки един агресор

  • 07 април 2023 12:00

  • 954
  • 1
Израел вдигна на крак спецбойци. Ливан: Армията ни е готова да даде отпор на всеки един агресор
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Бойци от силите за специално преназначение на въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) бяха вдигнати на крак и изпратени към границите на Еврейската държава с частта от Палестина ивицата Газа и Ливан", предаде израелската медия нюзру.

"С цел по-бързо реагиране на инцидентите и недопускане на нападения по земя, въздух и море бе взето решение за засилване на пехотните и артилерийските подразделения в Северния и Южния военни окръзи на Държавата Израел. Във връзка с това войници и офицери от подразделенията за специално предназначение "Егоз" и "Маглан" бяха мобилизирани и изпратени към районите, граничещи с ивицата Газа и Ливан", заявиха от министерството на отбраната на Израел.

ЦАХАЛ започна въоръжена операция срещу позиции на радикалната палестинска групировка ХАМАС в ивицата Газа и Ливан.

Израелски военни нанасят удари в ивицата Газа

Действията на въоръжените сили на Еврейската държава бяха предприети  в отговор на ракетни нападения срещу Израел, извършени от бойци на терористичната организация.

Лидерът на ХАМАС Исмаил Хания късно снощи пое отговорността за атаките. "Палестинците няма да седят със скръстени ръце. Те продължат своята съпротива и победят ционистите", каза той в ливанската столица Бейрут.

Ливанските власти от своя страна заявиха, че обстрелите по територията на арабската република са нарушение на националния суверенитет на страната.

Днес военният министър на Ливан Морис Слим прие в Бейрут своя италиански колега. "Нашата армия е готова да даде отпор на всеки един агресор", заяви домакинът, цитиран от израелската медия мигнюз.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
954 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Me ho

2023.06.16 | 00:53

1
Za livan

Добави коментар

Водещи новини