Техеран обяви: Израел уби наш високопоставен военен в Сирия

  • 31 март 2023 17:00

  • 701
  • 2
Техеран обяви: Израел уби наш високопоставен военен в Сирия
© Getty (архив)

"Високопоставен военен от Иран е убит при снощния израелски удар в Дамаск", това предадоха медии от Техеран, цитирани от изданието еврейската държава нюзру.

"Според официални информационни агенции на Ислямската република при атаката в сирийската столица е загинал Милад Хидари - съветник в елитното подразделение Корпус на стражите на Ислямската революция, добави нюзру.  

"Техеран обаче не разкри подробности около смъртта на военния, нито пък публикува биографична справка за покойния, каквото е обичайната практика в такива случаи" посочи още медията от Израел.

"Коментатори не изключиха вероятността такъв човек никога да не е съществувал и новината за смъртта му да стане повод за ирански удар по Израел", добави нюзру.

"Базираната в Лондон неправителствена организация Сирийска обсерватория за правата на човека, която има много информатори в размирната близкоизточна страна, днес заяви, че при атаката снощи са били поразени установки за противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Дамаск. Удари бяха нанесени и по складове за боеприпаси и горива, използвани от проирански групировки", написа още изданието от еврейската държава.

Мощни взривове бяха чути в Дамаск. Сирия: Израел ни удари

 

Валери Зайцев
701 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хиена

2023.04.02 | 16:12

2
Довършете започнатото от Хитлер, какво им се чудите
Дук Дито

2023.03.31 | 18:10

1
Само така се действа със "съветници" на диктатори и аятоласи, ще си почешат малко брадите и пак на килимчето, а Персия е била велика държава.

Добави коментар

Водещи новини