Най-малко трима загинаха при атака с дрон в Сирия

  • 08 март 2023 14:15

  • 280
  • 0
Най-малко трима загинаха при атака с дрон в Сирия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Най-малко трима души загинаха при експлозия в Източна Сирия днес, предаде Асошиейтед прес, като се позова на правозащитници и държавни медии.

Според Сирийския център за наблюдение на правата на човека взривът изглежда е бил причинен от атака с дрон срещу ирански милиции.

До момента никой не е поел отговорност за предполагаемото нападение, а сведенията какво точно се е случило са оскъдни.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, базирана във Великобритания опозиционна мониторингова организация, съобщи, че четирима души са били убити, а осем - ранени, при въздушния удар по сграда, където били подслонени членове на ирански милиции, в провинция Дейр аз Зор.

Според местни активисти сградата е била използвана като база от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция - ключов съюзник на президента на Сирия Башар ал Асад.

Турска атака с дрон уби трима кюрдски бойци в Северен Ирак

Сирийски държавни медии обаче казаха, че е избухнала мина, която е била "заложена от терористи", както правителството в Дамаск нарича бунтовниците. Трима души са били убити, а седем - ранени, според съобщенията, придружени от снимки на няколкоетажна сграда, превърната в руини, както и на унищожен камион, предава БТА.

В продължаващата от 12 години гражданска война в Сирия са загинали най-малко 300 000 души. Половината от 23-те милиона жители на страната бяха принудени да напуснат домовете си, отбелязва АП.

Цветелина Кирилова
280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини