Хакнаха сайта на летището в Бахрейн

  • 14 февруари 2023 13:13

  • 186
  • 1
Хакнаха сайта на летището в Бахрейн
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Хакери заявиха, че са предприели хакерска атака срещу уебсайта на международното летище в Бахрейн, за да отбележат дванадесетата годишнина от Арабската пролет в тази страна, предаде Асошиейтед прес.

В изявление, публикувано онлайн от хакерската група "Ат тоуфан" (арабската дума за "наводнение"), тя твърди, че е атакувала уебсайта, предаде БТА.

Групата публикува снимка на грешка с код 504, която нарушава комуникацията между сървърите, и каза, че е хакнала уебсайта, за да подкрепи революцията, извършена от репресираното население в Бахрейн.

Същата групировка няколко часа по-рано вероятно е атакувала и променила информации на уебсайта на вестника "Акбар ал Халидж", който подкрепя правителството на Бахрейн. В резултат на атаката уебсайтът на вестника е недостъпен през целия ден.

Към момента властите не са коментирали случилото се.

"Анонимните" атакуваха Сърбия

На 14 февруари 2011 г. се отбелязва годишнина от първия ден от протестите на шиитското мнозинство в Бахрейн срещу сунитската монархия. Властите в страната в крайна сметка изцяло потушиха със сила бунта с подкрепата на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, но през годините след това размириците продължиха.

Властите изпратиха някои шиитски активисти в затвора, други бяха депортирани, а на трети беше отнето гражданството, докато голям независим вестник бе закрит.

Същата група хакери атакува и правителствени уебсайтове в Бахрейн по време на изборите през ноември, които бяха бойкотирани от забранена шиитска опозиция и други противници на управляващите.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.14 | 13:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини