Иран ще използва камери за видеонаблюдение, за да следи по-строго за спазването на правилото за носене на хиджаб

  • 03 февруари 2023 20:18

  • 593
  • 2
Иран ще използва камери за видеонаблюдение, за да следи по-строго за спазването на правилото за носене на хиджаб
© Getty (архив)

Иранските власти възнамеряват да използват камери за видеонаблюдение, за да следят по-строго за спазване на правилото за носене на хиджаб, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

В. "Етемад" съобщи днес, че парламентарната комисия по правосъдие иска да въведе този метод, който вече е прилаган за контрол на пътния трафик.

Жените, които нарушат изискванията за носене на хиджаб, ще бъдат предупреждавани с есемес по телефона. Онези, които имат повече от едно нарушение, ще бъдат глобявани.

В началото на миналия месец "Етемад" вече съобщи за планирани реформи с цел по-строго наказване на нарушенията на ислямските правила за обличане. Сред споменаваните мерки са общественополезен труд, курсове за превъзпитание, забрани за напускане на страната, ограничения за наемане на работа и глоби.

От месеци прословутата нравствена полиция, чиито патрули следяха за спазването на закона за забрадките, почти напълно изчезна от улиците.

В Иран избухнаха безпрецедентни протести срещу управляващите духовници след смъртта през септември на млада жена, задържана от нравствената полиция. Много жени в големите градове вече не носят хиджаб.

Носителка на Нобеловата награда за мир: Революционният процес в Иран е необратим

Критици твърдят, че планираното затягане на правилата няма да получи обществена подкрепа.

Последвайте канала на

Novini.bg
593 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
mmm

2023.02.04 | 22:00

2
Никакво равноправие. Не случайно Европа загнива.
PaulaFox

2023.02.04 | 10:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини