Коалицията на Бенямин Нетаняху няма мнозинство в Кнесета

  • 27 януари 2023 15:53

  • 264
  • 1
Коалицията на Бенямин Нетаняху няма мнозинство в Кнесета
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Управляващата Израел коалиция, съставена от партията на премиера на страната Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и "Ликуд" и няколко ултраортодоксални формации, вече няма мнозинство в парламента", предаде местната медия мигнюз.

Според последното социологическо  проучване, проведено сред повече от 1200 пълнолетни граждани на еврейската държава, "Ликуд" и нейните съюзници биха получили 60 места в 120-местния Кнесет", допълни медията.

"В момента коалицията разполага с 64-ма депутати", добави мигнюз.

"Причините за спада на рейтинга на съюза са две. Първата е непопулярният правителствен проект за реформа на правораздавателната система. От правосъдното министерство настояват изпълнителната власт да получи повече правомощия за сметка на съдебната", посочи още изданието.

"Втората причина е скандалното назначение на министъра на вътрешните работи и на здравеопазването Арие Дери, който наруши сключеното със съда споразумение", допълни мигнюз.

Вторият човек в кабинета бе освободен от длъжност след решение на Върховния съд.

Израелски ключов министър бе освободен от поста след постановление на правосъдието

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
264 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.27 | 22:59

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини