Сирийските Мюсюлмански братя: Кофи Анан, Иран и Русия са виновни за клането вчера

  • 13 юли 2012 09:50

  • 770
  • 0
Сирийските Мюсюлмански братя: Кофи Анан, Иран и Русия са виновни за клането вчера
©

Сирийските Мюсюлмански братя" обвиниха днес международния пратеник Кофи Анан, а също Иран и Русия - страни съюзнички на режима на Башар ал Асад, че с бездействието си са отговорни за вчерашното масово убийство в центъра на страната, предаде АФП.


"Според нас чудовището Башар не е единственият виновник за това ужасяващо престъпление, но също така Кофи Анан, руснаците и иранците и всички държави, които твърдят, че е тяхна отговорност да бранят мира и стабилността по света, а сетне мълчат", заявяват Мюсюлманските братя в комюнике. Сирийската опозиция настоя Съветът за сигурност на ООН по-бързо да приеме твърда резолюция към режима в Дамаск, след като неправителствена организация съобщи за най-малко 150 убити в селище от Централна Сирия.

"За да бъде спряно това смъртоносно безумие, заплашващо целостта на Сирия, мира и сигурността в региона и по света, е необходима спешна и категорична резолюция на Съвета за сигурност по член 7 от Устава на ООН, която да защити сирийския народ", заяви основното опозиционно сдружение - Сирийският национален съвет.

Последвайте канала на

БТА
770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини