Дадоха отсрочка на Нетаняху за съставяне на правителство

  • 09 декември 2022 17:16

  • 251
  • 1
Дадоха отсрочка на Нетаняху за съставяне на правителство
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Бенямин Нетаняху, на когото бе възложено да състави следващото израелско правителство, ще има време да го направи до 21 декември, след като израелският президент Ицхак Херцог позволи първоначалният срок да бъде удължен с 10 дни, предаде Ройтерс, позовавайки се съобщение на президентската канцелария.

Нетаняху бе избран да сформира правителство след победата на десницата на изборите на 1 ноември. Той вече си е осигурил мнозинство в парламента, но още не е приключил със сключването на коалиционни споразумения.

Тъй като срокът за съставяне на правителство изтича тази неделя, Нетаняху поиска той да бъде удължен с две седмици, максималното, позволено от закона. Президентът Херцог, чиято роля на държавен глава е предимно протоколна, му даде още 10 дни.

"Това е сложно време за израелското общество, когато спорове по основни въпроси заплашват да го разединят и да разпалят насилие и омраза", каза Херцог в писмото си до Нетаняху, което президентството публикува.

https://novini.bg/sviat/blizyk-iztok/753519Бенямин Нетаняху поиска удължаване на срока за съставяне на израелското правителство

Президентът призова за сформиране на правителство, което да представлява цялата страна, и за коалиция, способна да води цивилизован диалог, пише БТА.

Цветелина Кирилова
251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.09 | 22:20

1
❤️Създадох собствен канал в YouTube, в който излъчвах еротични видеоклипове. Моля, абонирайте се ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини