Иран: Нападението срещу мавзолея в Шираз няма да остане без отговор

  • 26 октомври 2022 22:16

  • 1803
  • 2
Иран: Нападението срещу мавзолея в Шираз няма да остане без отговор
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Нападението срещу мавзолея в Шираз няма да остане без отговор, заяви иранският президент Ебрахим Раиси според полуофициалната осведомителна агенция Тасним. По-рано днес въоръжено лице откри огън по поклонници, молещи се в мавзолея "Шах Черах", съобщи БТА.

"Опитът показва, че когато враговете на Иран се провалят във внасянето на разкол сред сплотените редици на нацията, те обикновено си отмъщават чрез насилие и терор. Това злодеяние определено няма да остане без отговор, правоохранителните органи и органите по сигурността ще дадат урок на тези, които са организирали това нападение", каза Раиси.

Терористи убиха най-малко 15 души в Иран

Въоръженият нападател, открил стрелбата, беше определен от местните медии като "такфир".

Това е понятие, с което в шиитски Иран наричат твърдолинейните, въоръжени сунитски групировки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1803 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ukraina55

2022.10.27 | 10:05

2
Пръдлювци, Иран ще страда много жестоко,това е само началото което Иран ще изпита,пълен терор и страх и ръзрушенията в Иран.Всеки които помага на РФ ще страда много жестоко и това е само началото на терора в Иран ще страдате иранци.Смърт за Иран.Слава Украйна.Иран ще разбере каквое терор и страх.
PaulaFox

2022.10.26 | 23:00

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини