Азербайджан откри общ гроб за свои войници, убити през първата война за Нагорни Карабах

  • 05 октомври 2022 13:27

  • 653
  • 1
Азербайджан откри общ гроб за свои войници, убити през първата война за Нагорни Карабах
© getty images

Азербайджан заяви днес, че е открил общ гроб на азербайджански войници, които, според Баку, са били убити от арменски сепаратисти по време на първата война за Нагорни Карабах, в началото на 90-те години, предаде Франс прес.

"Общ гроб на азербайджански войници, които са били измъчвани и екзекутирани по време на първата война за Карабах, бе открит в селището Едили", съобщи днес в Туитър Хикмет Хаджиев, дипломатически съветник на президента на Азербайджан Илхам Алиев.

По думите на Хаджиев все още има 4000 азербайджанци, които се водят изчезнали след първата война за Карабах. Той обвини Армения, че отказва да съобщи местата, където са намират общите гробове.

Намиг Ефендиев, представител на азербайджанската Комисия за военнопленниците, заяви пред Франс прес, че от февруари досега са открити 25 тела в общ гроб в Едили.

Над 135 арменски военни са загинали при сблъсъците с Азербайджан

Съобщението на Азербайджан за откриването на общия гроб идва на фона на новите гранични сблъсъци с Армения, които станаха причина за опасения, че може да се стигне до нов конфликт между двете страни.

В неделя Ереван обвини Баку във "военни престъпления" по време на скорошните стълкновения, и в частност каза, че азербайджанските сили са екзекутирали и измъчвали арменски военнопленници. В отговор на тези обвинения Баку обяви, че азербайджанската военна прокуратура започва разследване на възможни престъпления, извършени от арменските сили, припомня Франс прес.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
653 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.05 | 17:51

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини