Армения и Азербайджан се споразумяха за прекратяване на огъня

  • 15 септември 2022 07:12

  • 689
  • 2
Армения и Азербайджан се споразумяха за прекратяване на огъня
© Novini.bg/Canva

Армения и Азербайджан се споразумяха за прекратяване на огъня. Това съобщават от арменския Съвет за сигурност.

В 20 часа местно време е влязло в сила примирие между двете страни. 155 военни са загинали от двете страни по време на двудневните боеве. Баку съобщава за 50 жертви при сраженията, за които двете страни си разменят взаимни обвинения. Договореното от Русия крехко примирие се провали. Ереван твърди, че частите на Баку са окупирали 10 квадратни километра арменска територия и поиска военна помощ от Русия.

Отново сблъсъци в Нагорни Карабах

Азербайджан отрече арменските съобщения, че е подложил на обстрел автомобил на руското ФСБ. В дъното на конфликта е Нагорни Карабах - международно призната част от Азербайджан, населена с арменци, предаде БНТ.

\В Армения пристига миротворческа мисия на Организацията на Договора за колективна сигурност - военен съюз в рамките на ОНД. Турция предупреди Армения, че действията й срещу Азербайджан ще имат последици.

Радина Лазарова
689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Соросопийските медии

2022.09.15 | 18:31

2
Всички атлантически тролейбуси са на виртуалната барикада. Но и това няма да помогне. Наближава времето, в което печката и хладилникът ще удържа решителна победа над телевизора. За съжаление, ще го отнесат пак овчеглавите поданици из ЕС, включително атлантическите тролейбуси. Урсула и другите като нея ще ходят на Бахамите за през зимата. И ще ни махат за поздрав от мониторите, с плюшени мечета и хванати за ръце.
Ahmat sila

2022.09.15 | 15:51

1
Turcia da malchi i da ne si paha tam kadeto nqma mqsto

Добави коментар

Водещи новини