Сграда се е срутила в сирийския град Алепо, при което са загинали най-малко девет души

  • 08 септември 2022 06:27

  • 385
  • 0
Сграда се е срутила в сирийския град Алепо, при което са загинали най-малко девет души
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

В град Алепо в северната част на Сирия снощи се срути сграда, вследствие на което загинаха най-малко девет души, включително три деца, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на сирийската държавна телевизия.

Телевизията съобщи, че незаконно построената пететажна сграда в южния квартал на Алепо Фардус се е срутила снощи. По информация от медията са загинали пет жени, три деца и възрастен мъж. В репортажа се казва още, че двама души са били ранени, а седем близки сгради са били евакуирани поради опасения, че и те могат да се срутят. Все още продължават издирвателните операции сред отломките, в случай че под тях са погребани още хора. Причината за срутването засега не е известна.

Сирия: Израел удари летището на Алепо

Фардус беше квартал, контролиран от бунтовниците до декември 2016 г., когато правителствените сили с помощта на Русия и Иран превзеха източните части на града, които бяха под контрола на бунтовниците в продължение на четири години, припомня АП. Множество сгради в Алепо бяха напълно разрушени или повредени по време на продължаващия 11 години конфликт в Сирия, в който загинаха стотици хиляди души и който принуди половината от довоенното население на страната, наброяващо 23 милиона души, да напуснат домовете си. Алепо е най-големият град в Сирия и беше център за търговията в страната, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини