Израелски войници убиха палестинец при престрелка на Западния бряг

  • 06 септември 2022 14:14

  • 897
  • 2
Израелски войници убиха палестинец при престрелка на Западния бряг
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Израелски войници убиха днес палестинец при престрелка на окупирания Западен бряг, съобщи палестинското министерство на здравеопазването, цитирано от АП, предаде БТА.

Сблъсъкът станал при разрушаването на дома на друг палестинец, който уби трима израелци при нападение по-рано тази година.

Раед Хазем откри огън в бар в Тел Авив през април. След това той бе убит от израелските сили за сигурност.

Израелската армия съобщи, че при разрушаването на апартамента на Хазем в град Дженин, на окупирания Западен бряг, "избухнали размирици". Израелските войници били замеряни с камъни, освен това палестинци хвърляли запалителни бомби и стреляли по тях. Тогава военните били принудени да отвърнат на огъня.

Израел ликвидира палестински терорист

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че при сраженията е загинал 29-годишен мъж, а други 16 души са били ранени. Палестинска информационна агенция Уафа идентифицира убития като Мохамед Муса Сабане. Засега не е ясно дали той е бил въоръжен и е участвал в сблъсъците.

Израелските власти твърдят, че разрушаването на домовете на палестински нападатели предотвратява бъдещи атаки, но правозащитни групи разглеждат тази практика като форма на колективно наказание.

От месеци Израел извършва почти всеки ден арести на Западния бряг след поредица смъртоносни нападения срещу израелци по-рано тази година, при които загинаха 19 души. През този период бяха убити и десетки палестинци, много от които бойци на групировки и участници в сблъсъци, но и цивилни, включително един, който по невнимание шофирал в зона на сражения, и репортерката на телевизия Ал Джазира Ширин Абу Акле.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.07 | 09:29

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУРВИИИИИ
БЪЛГАРИЯ

2022.09.06 | 20:08

1
За тия няма санкции трепат си наред !!

Добави коментар

Водещи новини