Сирия: Турция преувеличава инцидента със сваления самолет

  • 25 юни 2012 14:53

  • 1200
  • 2
Сирия: Турция преувеличава инцидента със сваления самолет
©

Говорителят на сирийското външно министерство Джихад Макдиси заяви днес във връзка със сваления в петък от Сирия турски изтребител Ф4, че от сирийска страна не е било извършено нападение, а турският изтребител е бил свален, защото е нарушил сирийското въздушно пространство, съобщи турският канал НТВ.

"Турският самолет наруши териториалната сигурност на нашата страна, затова го ударихме", каза той. По думите на сирийския говорител турският самолет е бил свален с противовъздушни зенитни оръжия, а не с ракета, както твърди турската страна. "Дупките върху бронята на турския самолет са доказателство за това", каза той, като уточни, че обхватът на противовъздушните зенитни оръжия е около половин километър.

Сирийският говорител заяви още, че Турция преувеличава инцидента, защото иска да вкара в действие НАТО. Твърденията на сирийския говорител се разминават с твърденията на турската страна, според която турският изтребител, който е летял невъоръжен, е свален от сирийските сили в международното въздушно пространство, без да е било отправено каквото и да е предупреждение от сирийска страна.

Последвайте канала на

БТА
1200 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
siriec

2012.07.02 | 22:29

2
Вие турци сте най=долните същества на този свят.Вие сте слуги и роби на евреите и америка.Хубаво е че Ислямския свят разбра какви сте и вече сте само на милостта на запада. Нека Сирия ви тежи на съвестта и милостта на запада да стигне за вас.Вие сре КУЧЕТА КУЧЕТА КУЧЕТА.Когато говорите за Русия се навеждайте робски както ви е мястото защото руснаците са 10 пъти повече мъже от вас.ВИЕ СТЕ ЖАЛКИ ТУРЦИ.Вие не лазите и не сте на колене.Вие сте по-ниско от на колене.Вие лазите толкова ниско пред запада че лазите на черва а не на колене.Плюя над вас измет и мюсюлмани не сте а страхливци и жените ви чак са леки.
123

2012.07.02 | 16:00

1
АМИ ТИ КАКЪВ СИ ВЕ ПРОДАЖНО КОПЕЛЕ ИМА ЛИ ПО ГОЛЯМИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРОДАЖНИЦИ ОТ ВАС ВЕ

Добави коментар

Водещи новини