Израелският премиер и принцът престолонаследник на Абу Даби се срещнаха с египетския президент

  • 22 март 2022 07:10

  • 1261
  • 0
Израелският премиер и принцът престолонаследник на Абу Даби се срещнаха с египетския президент
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Премиерът на Израел Нафтали Бенет и престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян са били вчера в Египет за срещи с президента Абдел Фатах ас Сиси, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Срещите, които не бяха обявени предварително, бяха проведени в момент, в който Израел се опитва да посредничи между враждуващите Русия и Украйна.

Египетски и израелски представители потвърдиха, че израелският премиер Нафтали Бенет е бил в Египет, за да се срещне с президента Абдел Фатах ас Сиси. Египетски официален представител заяви, че тримата лидери са обсъдили редица регионални теми, включително иранските ядрени преговори, тъй като преговорите за възстановяване на ядреното споразумение на Техеран със световните сили продължават.

Израелският премиер: Остават сериозни различия между Украйна и Русия

Медии от ОАЕ съобщиха, че престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, фактическият лидер на Обединените арабски емирства, е пристигнал в курортния град Шарм ел Шейх на Червено море и е бил посрещнат от Ас Сиси на летището. В информацията не се споменава посещението на Бенет.

Това е вторият път за около шест месеца, в който  Бенет и Ас Сиси се срещат за разговори, което е знак за затопляне на отношенията. Миналия път двамата лидери също седнаха на една маса в Шарм ел-Шейх.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини