Израелска медия: Регистрирани в България и Турция частни самолети са кацнали у нас от Русия. Вероятно са на санкционирани олигарси

  • 07 март 2022 10:25

  • 7971
  • 0
Израелска медия: Регистрирани в България и Турция частни самолети са кацнали у нас от Русия. Вероятно са на санкционирани олигарси
© Getty (архив)

"Най-малко седем частни самолета, регистрирани в България и Турция, са кацнали през изминалата седмица на израелското летище "Бен Гурион" (между Тел Авив и Израел) след рейсове от Москва и Санкт Петербург", предаде израелската медия нюзру.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14819

Изданието отбеляза, че честотата на движението на частните самолети е по-висока от обичайната. "Въпреки че самоличността на пътниците не се съобщава, има основание да се предполага, че става дума за руски олигарси от еврейски произход, попаднали под санкциите на Европейския съюз, Великобритания и САЩ заради агресията на Москва срещу Украйна", добави нюзру.

Кадър с оставени бебешки колички за украински майки трогна стотици

"По-рано високопоставен чиновник от правителството на еврейската държава заяви, че самолетите и яхтите на руски граждани, попаднали в санкционните списъци, няма да имат правото да пребивават на аерогарите и пристанищата в Израел повече от 48 часа", посочи още базираната в близкоизточната страна медия.

"Всеки един случай ще се разглежда отделно, тъй като в различните списъци фигурират различни имена", каза  служителят. "По думите му, въпреки че Държавата Израел, официално не се е присъединила към санкциите, тя няма да ги игнорира", посочи още нюзру.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7971 0

Свързани новини

Водещи новини