Израел на практика премахна изискването за ваксинационен пропуск

  • 07 февруари 2022 13:54

  • 1399
  • 0
Израел на практика премахна изискването за ваксинационен пропуск
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Израел на практика премахна изискването хората да представят документи, доказващи, че са ваксинирани, въпреки рекордния брой тежко болни пациенти, заразени с COVID-19, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

От днес хората ще трябва да представят зелен пропуск, доказващ че са ваксинирани или преболедували само при посещаване на големи събития като сватби. Това означава, че за посещаване на ресторанти, кина или хотели няма да е необходимо показване на какъвто и да било здравен документ. Промяната в правилата означава и че при напускане на Израел неваксинираните вече няма да е необходимо да показват отрицателен тест за вируса.

Облекчаването на правилата дойде въпреки факта, че повече от 1200 души болни от COVID-19 са хоспитализирани. Това е най-високият брой от началото на пандемията в страната с население от 9,4 милиона. По данни на здравното министерство 1255 пациенти са тежко болни. Но пикът на вълната, предизвикана от варианта Омикрон, беше преди две седмици. Вчера беше съобщено за 33 394 нови заразени - значително по-малко от предишни скокове в заболеваемостта, които отчитаха 85 000 нови заразени на ден.

Израел регистрира рекорден брой тежки случаи с Ковид-19

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
1399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини