Полицията хакнала телефон на свидетел по дело срещу Бенямин Нетаняху с израелския шпионски софтуер

  • 03 февруари 2022 11:44

  • 547
  • 0
Полицията хакнала телефон на свидетел по дело срещу Бенямин Нетаняху с израелския шпионски софтуер
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Телефон на ключов свидетел по дело срещу бившия израелски премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и е бил хакнат от полицията.

"Служители на реда без да имат съдебно разрешение са проникнали в апарата на човека и са получили достъп до съхраняваните в телефона контакти, история на разговорите, текстови съобщения, снимки, видеоклипове и друга информация, която би могла да наклони съдебен процес срещу политиката в една или друга посока", предаде местната телевизия "Решет".

Медията заяви, че е получила аудиозапис на разговор между двама високопоставени служители от министерството на вътрешните работи. "Топполиаците обсъждат хакерската атака и изразяват мнението, че тя е незаконна", посочи още телевизията.

Във връзка с репортажа от вътрешното министерство заявиха, че е имало проникване в телефона на съответния човек. "Информацията се пази в технологичния отдел и не е предавана на следствените органи и правосъдното министерство", заявиха от МВР.

"Ние започнахме проверка на данните и ще дадем информация, когато имаме резултати", това казаха от министерството на правосъдието.

Представител на Нетаняху посочи, че незаконното проникване в телефона е било извършено, за да се свали премиерът на Държавата Израел от власт.

"Срещу политика са заведени няколко дела - за корупция, злоупотреби със служебно положение и други. По кое от всичките е свидетел жертвата на атаката не се съобщава", добави медията.

Според "Решет" за хакерската атака е бил използван израелският шпионски софтуер "Пегас". Разработката стана известна след като преди време се появи информация, че софтуерът е бил използвана за следене на редица политици по цял свят. Един от тях бе френският президент Еманюел Макрон.

Заради "Пегас" Еманюел Макрон смени номера на свой телефон

Последвайте канала на

Валери Зайцев
547 0

Свързани новини

Водещи новини