Ливанец изтегли 50 000 долара и стана неофициален национален герой

  • 28 януари 2022 16:45

  • 2203
  • 3
Ливанец изтегли 50 000 долара и стана неофициален национален герой
© Getty (архив)

"В национален герой за много ливанци се превърна техният съгражданин Абдалла Асайли", написа нюзру.

"Миналата седмица неизвестни извършители са ограбили кафенето на мъжа в южния град Жуб Жанин. Заради престъплението той се е лишил от пари в брой, стоки и техника в размер на около 15 000 долара. Освен това той е натрупал дългове към доставчици и за приблизително 8000 долара", продължи разказа си израелската медия.

"Асайли е решил да изтегли 50 000 долара от собствената си сметка. Той е отишъл в банката, където са му спестяванията, но получил отказ. Малко след това мъжът се е върнал в клона и взел за заложници седем служители на финансовата институция. Мъжът ги залял с бензин и казал, че ако не си получи парите от сметката си, ще ги подпали. Искането му е било удовлетворено. Малко след това полицията е задържала Асайли и той бил вкаран в следствен арест", посочи още цитираното издание.

"Историята на собственика на кафенето бързо се разпространи в близкоизточната страна. За много ливанци мъжът стана национален герой. По време на днешната петъчна молитва негови съграждани се молиха за здравето му и настояха мъжът да бъде освободен", добави нюзру.

"Асайли изтегли пари от собствената си сметка. Това е право на всеки човек и ние настояваме той да бъде пуснат на свобода, защото не е направил нищо нередно", заяви местен имам, цитиран от медията.

"Правителството на Ливан забрани на вложителите да теглят пари от банки в други валути освен в местната лира. Страната от дълго време се бори с тежка икономическа криза", припомни нюзру.

Ливански съдия забрани на управителя на Централната банка Риад Саламе да напуска страната

 

Валери Зайцев
2203 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.21 | 09:49

3
Банката не трябва да променя нищо в договора в последствие, без съгласието на клиента!!

2022.01.29 | 09:58

2
ДА АМА НИЕ СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ.КОЙ КАТ НАС

2022.01.28 | 22:59

1
тия тарамбуки имат по 50 хил долара и били зле?

Добави коментар

Водещи новини