Президентът на Иран даде знак, че ядрено споразумение е възможно, ако бъдат отменени санкциите

  • 26 януари 2022 07:06

  • 330
  • 2
Президентът на Иран даде знак, че ядрено споразумение е възможно, ако бъдат отменени санкциите
© Getty Images

Президентът на Иран Ебрахим Раиси каза вчера, че постигането на споразумение със САЩ относно ядрената сделка със световните сили е възможно, ако санкциите срещу Техеран бъдат вдигнати, предаде АП.

"Ако страните са готови да вдигнат деспотичните санкции, е напълно възможно да бъде постигнато всякакво споразумение", каза той в предаване на живо по иранската телевизия.

Ден по-рано външният министър на Иран Хосейн Абдолахиан изрази готовността на Техеран да започне преки преговори с Вашингтон относно иранската ядрена програма, ако е необходимо да бъде постигнато удовлетворяващо споразумение.

Преговорите за иранската ядрена сделка са на деликатен етап

Иран и световните сили (Великобритания, Германия, Китай, Русия и Франция) започнаха поредния кръг от ядрените преговори във Виена за съживяването на ядрената сделка от 2015 г. САЩ не участват пряко, тъй като през 2018 г. президентът Доналд Тръмп денонсира сделката за ограничаване на ядрената програма на Иран. Впоследствие Тръмп наложи строги санкции на ислямската република, който в отговор започна да обогатява уран до степен и в количества над лимитите от сделката, допълва БТА.

Весела Найденова
330 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2022.01.26 | 09:12

2
Да подписват и да им разрешават да продават петрол,че народа ще умре от глад
Смърт

2022.01.26 | 07:43

1
Възможни са само бомбардировки над ядрените им обекти. Лъжливи терористи.

Добави коментар

Водещи новини