Иран: Смъртоносните удари в Йемен ще затруднят мирния процес в страната

  • 22 януари 2022 15:35

  • 731
  • 1
Иран:  Смъртоносните удари в Йемен ще затруднят мирния процес в страната
©
Слушай новината Слушай новината

Иран осъди днес смъртоносните удари в Йемен срещу зони, контролирани от бунтовниците, и предупреди, че тези бомбардировки "ще затруднят" мирния процес в страната, опустошена от седемгодишната война, предаде Франс прес.

Най-малко 70 души бяха убити, а стотина - ранени вчера при въздушен удар срещу затвор, контролиран от бунтовниците хуси, в северната провинция Саада. Смята се, че атаката е дело на военната коалиция, командвана от Саудитска Арабия, но тя отрече да е замесена.

"Продължаващите атаки на коалицията срещу Йемен и безконтролната продажба на оръжия на агресорите направиха още по-труден пътя към справедлив мир в тази страна", заяви в комюнике говорителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде.

Арабската коалиция удари столицата на Йемен

"Бомбардировките срещу йеменския народ демонстрират липса на воля за намиране на политическо решение за кризата", добави той. Говорителят отправи предупреждение, че такъв "разрушителен военен подход" може да внесе нестабилност в региона.

 

731 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gogo

2022.01.22 | 18:06

1
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI

Добави коментар

Водещи новини